Behandelingen

Behandelingen

In het eerste consult zal er een uitgebreide intake plaatsvinden waarin er onderzoek gedaan wordt naar uw klachten. Dit wordt gedaan door middel van vragen over verschillende aspecten binnen uw gezondheid. Vervolgens wordt uw tong bekeken en uw pols gevoeld. Aan de hand van dit onderzoek zal er een behandelplan worden opgesteld.

Acupunctuur
Acupunctuur is een behandelwijze waarbij dunne naalden op specifieke acupunctuurpunten van meridianen worden ingebracht in de huid. De naald beinvloedt de energiestroom in de meridiaan en
zet op die manier het lichaam zelf aan tot verandering en herstel.

Tuina massage
Tuina is een Chinese medische massagetherapie en betekent letterlijk druk-grijp. Tuina massagetherapie wordt gebruikt bij bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten en pijnklachten.
Tuina wordt uitgevoerd als medische massage, maar kan ook toegepast worden als ontspanningsmassage.

Cupping
Soms wordt een behandeling aangevuld met cupping. Een cup is een bol die op de huid wordt gezet en vacuüm trekt. Cupping wordt gebruikt om acupunctuurpunten te activeren en om lokale blokkades op te heffen. Cupping maakt stijve, vaste spieren en/of bindweefsel los. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en heft het stagnaties in het lichaam op.

Moxa
Moxa is een samenpersing van bijvoetskruid. Afhankelijk van de behandeling kan moxa worden gebruikt binnen de acupunctuur-behandeling. Moxa wordt toegepast door specifieke acupunctuur-punten te verwarmen. Hierdoor wordt het lichaam versterkt en verwarmd.
Moxatherapie wordt veel toegepast voor veel verscheidene klachten, maar is De behandeling bij een kindje in stuitligging.

Gua Sha
Guasha
letterlijk ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. Met een steen wordt langs de huid gegaan. Dit beinvloedt de energie en bloeddoorstroming, met als doel pijn en blokkades te verhelpen.

Acupunctured hand (horizontal)
 ‘Dry Needling’, Triggerpoint- of ‘Ashi’ behandeling
Dry Needling richt zich op pijnpunten in de spieren en triggerpoints. Spieren voelen als een strakke band en er zijn overgevoelige punten die door stimuluatie een herkenbare pijn, uitstraling of gevoeligheid geven, gerelateerd aan de klacht.
Vanuit de Chinese Geneeswijze noemen we de zogenaamde Ashi behandeling. Ashi betekent ‘Au’.
Het behandelen van ‘pijn’ of ‘au’ punten op het lichaam met acupunctuur. Deze punten liggen met regelmaat niet op acupunctuurpunten.

Anti rook behandeling
De behandeling bestaat uit zo’n 3 behandelingen. Het doel van ooracupunctuur bij het stoppen met roken is het verlichten van ontwenningsverschijnselen a.g.v. nicotinegebrek. Klachten als prikkelbaarheid, stress- en onrustverschijnselen, concentratieproblemen en spijsverteringsklachten kunnen worden verminderd door deze behandeling.

De behandeling vormt een ondersteuning bij het stoppen en de effecten daarvan op korte termijn. Het is dan ook van belang dat u gemotiveerd bent om te stoppen en bewust bent waar bij u de redenen liggen voor het roken om hier in het dagelijks leven aanpassingen te kunnen maken indien dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan gezelligheidsrokers, het roken uit gewoonte, roken als reactie op stress etc. Voorafgaand aan de eerste behandeling is het van belang minstens een dag niet te roken. Hierdoor wordt de invloed van de behandeling beter gevoeld. Plan voor u zelf wanneer u wilt stoppen en kom de dag erna voor acupunctuur!