Nieuws

‘Dry Needling’ en ‘Ashi’

U kunt ook terecht bij Sylvia Textor, voor het fenomeen ‘Dry Needling’ en het behandelen van Triggerpoints.

Dry Needling richt zich op pijnpunten in de spieren en de behandeling is erop gericht om triggerpoints te behandelen. Spieren voelen als een strakke band en er zijn overgevoelige punten die door stimuluatie een herkenbare pijn, uitstraling of gevoeligheid geven, gerelateerd aan de klacht.

De overeenkomst met acupunctuur is de zogenaamde Ashi behandeling. Ashi betekent ‘Au’.
Het behandelen van ‘pijn’ of ‘au’ punten op het lichaam met acupunctuur. Deze punten liggen met regelmaat niet op acupunctuurpunten.
Acupunctuurpunten kunnen wel gevoelig of pijnlijk zijn en zijn energetische punten met effecten die niet altijd alleen gericht zijn op het specifieke lichaamsdeel of spier, maar ook een dieper en verdergaand effect kan hebben.

Posted in Nieuws. Bookmark the permalink.