Nieuws

ZwangerschapsWens

Als moeder weet Sylvia Textor, hoe sterk de wens voor een zwangerschap kan zijn!
In de praktijk ziet zij met regelmaat dat deze wens op zich laat wachten en sommigen al een heel pittig traject achter de rug hebben.
Sylvia Textor kan helpen om je lichaam weer meer in balans te brengen, waardoor een kans op een zwangerschap vergroot wordt en/of je lekkerder in je vel zit, tijdens eventuele vruchtbaarheidsbehandelingen.

O jee, een half jaar wachten?
Wanneer je al lange tijd bezig bent om zwanger te worden, of, wanneer je besluit ‘Ik wil nu zwanger worden’, valt het erg tegen wanneer dat op zich laat wachten.
Soms kan Sylvia vragen om jezelf de tijd te geven, ondanks dat er mogelijk al een hele tijd is verstreken en de onzekerheid groot is en ook steeds meer de wens dat het NU toch echt moet lukken. Een zeer stressvol en angstig gevoel.
Tijd is betrekkelijk.. Gun jezelf tijd en ruimte..

Wat kan Sylvia voor je betekenen?
Allereerst wordt naar aanleiding van een intake gesprek, bekeken waar mogelijke onbalansen aanwezig zijn en of er factoren zijn die zwangerschap tegen kunnen werken. Acupunctuur kan helpen om je menstruatiecyclus te verbeteren, de doorbloeding in de baarmoeder te verbeteren en ongemakken tijdens je menstruatie te verhelpen. Een zwangerschap begint bij een goede cyclus.

Soms adviseert Sylvia om de behandeling te versterken met Chinese kruiden en werkt ze samen met een herbaliste.
Dit alles kan ook goed samen met eventuele vruchtbaarheidsbehandelingen.

Maar de vraag kan ook zijn? Hoe voel jij je in balans? Waar pieker je over?
Spelen er dingen op je werk, heb je andere wensen, naast die grote wens om zwanger te worden?
Staat je leven ‘onhold’, doordat je zo bezig bent met zwanger willen worden?

Misschien is het goed om even pas op de plaats te houden en even te kijken…wat kan ik doen om mijn leven beter in balans te krijgen, hoe kan ik stress verminderen en wat kan ik er aan doen om lekkerder in mijn vel te zitten. Misschien is het meer ontspanning zoeken, yoga/meditatie, gezond eten, een andere baan, die hobby waar je al zolang niks mee doet, of gooi je het misschien op een andere boeg?
Het kan iets kleins zijn of iets groots…Soms gaat er door verandering een nieuwe deur open en wie weet leidt die deur naar een pad richting zwangerschap.

Energie!
Je lichaam is zeer intelligent en zorgt ervoor dat de energie gaat naar waar het nodig is. Dus als je lijf vermoeid is, stress ervaart, of andere klachten heeft, dan gaat de energie om zichzelf te helen eerst daar naartoe en blijft er niet altijd genoeg energie over om ‘een zaadje te planten in een warm nest.’
Wees dus vooral lief voor jezelf! Schenk aandacht aan jezelf, op alle vlakken, zodat er meer rust kan komen. Rust is Yin. Wij vrouwen zijn Yin, een goede basisYin zorgt dat wij ontvankelijk zijn voor mannelijke energie Yang.

Posted in Nieuws. Bookmark the permalink.